Nederlands

Wij zijn Litsa en Edwin van Ouwerkerk en wij geven met veel plezier al een tijdje satsangs en darshans in Nederland geïnspireerd door zuid India.

Satsang is een manier om terug te keren naar wie je werkelijk bent, ofwel het oplossen van wie je denkt te zijn door middel van stille meditaties en als nodig een uitleg of belichting op de identificatie van wie je denkt te zijn. Darshan is een techniek om de kundalini aan te wakkeren en het verstand stil te leggen en helpen ook om de identificaties los te laten zodat je helemaal jezelf kan zijn.

Onze satsangs en darshans zijn gratis en meestal in gehele stilte. Je kan gewoon aanschuiven bij de groep en de energie zijn ding laten doen. We zijn overigens geen organisatie of groep want wij geloven dat om echte vrijheid te ontvangen je alle werkende manieren moet kunnen gebruiken maar nergens aan vast moet komen te zitten.

Het meeste wat je op deze website kan vinden staat in het Engels maar omdat het grootste gedeelte toch alleen maar plaatjes zijn moet dat geen probleem vormen. Het idee achter al deze plaatjes is dat je ook een darshan van andere mensen (en zelfs kristallen) kan ontvangen, of ze nu nog leven of niet. Zo heb ik voor mij de meest waardevolle plaatjes geselecteerd en gebruik ze nog steeds af en toe. Bij deze hebben anderen nu ook de mogelijkheid om darshans te ontvangen van deze meesters. Het enige wat je hoeft te doen is de foto's aan te kijken en als het ware de meester toe te laten om naar jouw te kijken, en de energie doet de rest.

De basis theorie die je hier vindt is uniek met trekjes uit het advaita en Hinduisme en Boedisme.

Hieronder de kern van deze theorie:


Alles wat ervaren wordt, alle waarnemingen, alle gedachten en herinneringen lopen door de zenuwen / neuronen heen als een soort digitale code. Als deze zenuwbanen / neuronen kapot gaan kunnen deze signalen niet meer stromen. (ogen kapot, en je kan niet meer zien - en als iemand blind is geboren kunnen ze ook niet visueel denken, hetzelfde geld voor het gehoor etc.)

De verkeerde vraag die bijna iedereen stelt is; Wie of wat ontvangt deze signalen?

De signalen worden wel geprocessed maar jij doet dat niet maar de hersenen doen dat (via een neuraal netwerk - wiki heeft hier heel veel info over) en die “weten" dan (niet zien of waarnemen) wat er is.

In hetzelfde hersen netwerk komt ook een ander programma op die het gevoel geeft dat er iemand is die waarneemt. Dit programma bestaat ook enkel uit digitale codes en heeft geen echte IK waarheid.

Dus het lijkt erop dat er iemand is die waarneemt, maar als je die ik gaat zoeken vind je hem niet of lost hij op. Wat je overhoud is puur waarnemen zonder dat er iemand is die waarneemt. Dit komt overeen met de ervaring van oneness omdat het enige wat er is, is het waargenomen.

Dus hogere zelf of lagere zelf is maar een digitale code. Wie herinnert is dan een verkeerde vraag … De lucht is blauw of is er iets anders aan de hand?


Wij hopen hiermee vele mensen te kunnen helpen in hun spirituele pad en heel veel geluk te spreiden over de planeet.

Arut perum jyoti